Sunday, January 22, 2006

Merhabalar,
Bu sefer size ispanakli krep borek tarifi verecegim.Gecenlerde sehir disindan
akrabalarim gelmisti ve annemin yaptigi yemeklerin yaninda ispanakli krep yapmaya karar verdim gercekten cok lezzetli bir tat ortaya cikti.Ic malzemesinde istediginiz gibi degisiklik yapabilirsiniz.Misafirlerinize sunacaginiz guzel bir lezzet.
Ispanakli Krep Borek
Malzemeler
Ispanakli Krep Boreginin ici icin:
  • 1/2 ispanak yapragi(yarim kilo)
  • 3 adet kuru sogan
  • 1 adet sarimsak
  • 1 kase beyaz peynir
  • kasar peynir
  • 1 cay bardagi ceviz
  • karabiber
  • tuz
  • pulbiber
  • siviyag

Besamel sos:

  • Az siviyag
  • 1 corba kasigi tepeleme un
  • 1 su bardagi sut

Ispanakli Krep Boreginin krebi icin

  • 1 su bardagi un
  • 1.5 su bardagi sut
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 2 adet yumurta
  • az tuz

Yapilisi

Ispnakli Krep Boreginin ici:

1-3 adet sogani ve 1 adet sarimsagi tavada iyice kavur sonra iyice yikanmis ispanaklari da icine at ve karistir.

2-Besamel sos hazirla:az siviyag,1 corba kasigi tepeleme un ve 1 su bardagi sutu ilave ederek ocakta tencerede karistir koyulasinca da ocaktan al.

3-Sogan,sarimsak ve ispanak karisiminabasemal sosu da ilave et ve birlikte karistir.

4-1 cay bardagi cevizi robattan gecirip un haline getirin ve bunuda karisimin icine atin.

5-Tuz,karabiber ve pulbiberide bu karisimin icine atin.

6-En son olarak da 1 kase beyaz peyniri de bu karisimin icine atin bir kez karistirin ve ocaktan alin.

Ispanakli Krep Boreginin Krebi icin

1-2 adet yumurtayi karistirma kabinin icine dok,1.5 su bardagi sutu ilave et ve 1 cay bardagi siviyag koy,1 su bardagi unu da ilave et,az bir tuz atip hepsini iyice karistir.

2-Sonra tavaya az siviyag dok ve burada krepleri kizart ve hepsini bir tepside topla.

Yerlestirilmesi

Yuvarlak bir borcam al ve icini yagla.1 adet krebi icine koy sonra ispanak icini koy.1 krep 1 ispanak ici koy.6-7 kat olucak ortalama.En ust kisminda ispanak ici koyulacak ve ispanak icinin uzerinede kasar rendele.180 derecede firinda pisirin.

Not:Ceviz yerine cok az muskat cevizi rendeleyip koyabilirsiniz.Onunda ayri bir lezzeti olucak.

Afiyet olsun.

Sevgiler...


Saturday, January 21, 2006

Kiymali Borek

Malzemeler

Boregin ici icin:

  • 250gr kiyma
  • 2 adet orta boy sogan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy papates

Boregin Disi icin:

  • 1 paket margarin
  • Ortalama 3 veya 4 yufka

Yapilisi

Boregin ici:

1-Ilk once 2 adet orta boy patatesi bir tencerede iyice haslayin.

2- 2 adet orta boy sogani dograyip yag ile iyice kavurun bundan sonra 2 adet kiyilmis sivri biberide ekleyin onuda kavurduktan sonra 250gr kiymayi da ilave edip kiymayida iyice kavurun.

3-Hasladiginiz patatesleride bu karisimin icine rendeleyip biraz birlikte kavrulduktan sonra ocaktan alin.

Disi icin:

1-Once 1 paket margarini yagda eritip sogutun.

2-Bir yufkayi once yayiyoruz ve uzerine erittigimiz margarini suruyoruz 2 tarafini ortada birlesecek sekilde kapiyoruz yan taraflarida ayni sekilde kapatip birlestiriyoruz( buarada katladigimiz katlarada erittigimiz margarini suruyouz)yaptigiz sekilde kare sekli meydana cikiyor.Bu kare seklide bicak yardimiyla 4'e boluyoruz.Bu karelerin ortasinada harci koyuyoruz ve bohca seklinde kapatip kapanan taraf alta gelicek sekilde firin tepsisine diziyoruz ve uzerine yumurta sarisi suruyoruz.Diger yufkalarada ayni islemi yapip firin tepsisine ilave ediyoruz.

Not:1-Yufkaya bol margarin surmek boregin citir citir olmasini sagliyor.

2-Bu boregi isterseniz parca etlede yapabilirsiniz.Icine konserve bezelyede ekliyebilirsiniz.Eger boyle yaparsaniz talas boregi gibi olacaktir.

Afiyet Olsun.

Sevgiler...

Thursday, December 22, 2005



Merhabalar,pilav sofralarimizin vazgecilmezlerindandir bende pilavi cok severim ama bu sefer degisiklik olsun diye nohutlu pilav yapmaya karar verdim.Ilk defa denedim ve gercekten lezzetli bir tat ortaya cikti.Evdekilerden de onay aldi.Simdi tarife gecelim.

Nohutlu Pilav

6 Kisilik

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardagi pirinc
  • 3 su bardagi su
  • 2 su bardagi nohut
  • 4 corba kasigi tereyag
  • Tuz

Hazirlanisi

  • 2 su bardagi nohutu iyice yikadiktan sonra tencereye koy ve uzerini 3 parmak gececek kadar su ekleyin ve yumusayana kadar pisirin.Nohutlarin yumusamasi uzun suruyor.
  • Nohutlar pisene kadar ayri bir yerde pirincleri iyice yikayip sicak suda bekletin yani islayin.
  • Nohutlar pistikten sonra kalan suyu olcun.Eger 3 su bardagi cikiyorsa bu miktar size yeterli demektir.Eksik gelirse uzerine su ekleyin.
  • Nohutlarin da icinde bulundugu suya pirinci ilave edin.Tuz serpin.Pirinc pistikten sonra demlemeye birakin.
  • Ayri bir yerde 4 corba kasigi tereyagini kizdirip demlenen pilav ile nohutun uzerine dokun.
  • 10-15 dakika kadar sonra pilavi karistirirp sicak olarak servis yapin.

Not

Eger nohutun suyu 3 bardaktan fazla gelirse,artan suyu herhangi bir corba yapiminda kullanabilirsiniz gercekten nohutun suyu lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.